sexafhængighed

Få hjælp til behandling af sexafhængighed

Sex skal først og fremmest være sjovt. Det skal være en god oplevelse, som alle de involverede parter kan nyde. Sådan er det heldigvis også det meste af tiden, men for nogle folk kan sex fuldstændig overtage deres liv og have en ødelæggende effekt på deres psykiske helbred.

Sexafhængighed – også kaldet hyper seksualitet eller kompulsiv seksuel adfærdsforstyrrelse – defineres ved, at den afhængige person er så fokuseret på sexfantasier, kærlighed og intimitet, at det begynder at skade parforhold og deres almindelige dagligdag. Afhængighed er generelt et tabubelagt emne, som det er svært at søge hjælp til at bekæmpe, men det bliver kun sværere, hvis du lider af sexafhængighed. Sex er et emne, som de færreste ønsker at tale åbent om, især med fremmede folk som terapeuter og psykologer. Derfor kæmper du måske med tanken om at søge hjælp. Det er dog vigtigt at understrege her, at du ikke er alene med dine oplevelser, og at der er mange steder, hvor du kan søge den hjælp, der kan få dig gennem afhængigheden og ud på den anden side, hvor du atter kan få stabiliteten tilbage i dit liv.

Hvordan ved jeg om jeg lider af sexafhængighed?

Sex er generelt sjovt, og langt de fleste nyder det. Så hvor går grænsen mellem blot at elske at have sex og så at det kammer over i en usund afhængighed? Hvis du kan genkende nedenstående punkter, kan det være et tegn på, at dit forhold til sex muligvis er usundt:

  • Sex har så stor betydning for dit liv, at andre omkring dig lider under din seksuelle aktivitet
  • Du kan ikke stoppe din seksuelle aktivitet, selvom du oplever konsekvenser som dårlig samvittighed, tvangstanker og dårligt selvværd
  • Du er fraværende og ikke til stede i dit forhold
  • Du har svært ved at være tro mod din partner
  • Du fokuserer ofte på seksuelle handlinger
  • Du oplever problemer som depression, selvmordstanker, tankemylder og hukommelsessvigt

Hvilken hjælp kan jeg få til at bekæmpe sexafhængighed?

Hvis du ønsker at søge behandling for din afhængighed, er der heldigvis muligheder, du kan se nærmere på. Det involverer først og fremmest, at du får foretaget en udredning. Det betyder, at du skal til en samtale med en professionel, der kan hjælpe dig med at få et overblik over omfanget af din afhængighed, og hvilke behov du specifikt vil have i et behandlingsforløb.

Selve behandlingen kan indeholde mange forskellige elementer, og det afhænger af, hvilken situation, du står i. Det kan for eksempel være, at du har individuelle terapiforløb hos en psykolog, eller der kan være tale om parterapi, hvis du er i et forhold, og du og din partner ønsker at arbejde sammen om at løse jeres problemer.

Hovedpointen her er først og fremmest terapi og samtale. Der er også løsninger som for eksempel kemisk kastration, men disse er naturligvis meget ekstreme, og det vil altid være bedre, hvis du kan bearbejde din afhængighed gennem terapi. Der er ofte nogle problemer og følelser, der trigger sexafhængighed, så det er vigtigt, at du finder ud af, hvad disse er. På den måde kan du få hjælp til at håndtere dem på en sund måde.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *